Učenje harmonike in poučevanje igranja na harmoniko. Šola harmonike Toni Sotošek. Dolgoletne izkušnje z učenjem mladih harmonikarjev.Svojo pot poučevanja DIATONIČNE HARMONIKE sem začel leta 1992. Sprva sem tu in tam komu »le kaj pokazal«, potem pa se je začelo po mojem delu pravo povpraševanje. Ker sem v tistem času ostal brez zaposlitve, sem si takoj registriral »GLASBENO DEJAVNOST« in tako začel svojo dejavnost. Pri tem mi je ogromno pomagal prof. DRAGO GRADIŠEK, sedanji ravnatelj Glasbene šole Krško. Z njim in Francijem Arhom smo DIATONIČNO HARMONIKO hoteli že takrat uvesti v Glasbeno šolo, »vendar to ni bilo mogoče«.

V mojih 15-ih (petnajst) letih poučevanja se je pri meni izšolalo več kot šeststopetdeset (650) harmonikarjev. Mnogo je zelo uspešnih solistov, veliko jih je ustanovilo svoje ansamble, nekateri pa igrajo samo za svojo dušo. Moji učenci so dosedaj osvojili preko 700 (sedemsto) pokalov in odličij, samo na ZLATI HARMONIKI LJUBEČNE cca. 60 (šestdeset) zlatih in 60 (šestdeset) ostalih plaket. Kljub vsem tem uspehom trdim, da glasba ni merljiva, saj tudi komisije na tekmovanjih večkrat ne razsodijo pravično.

Od leta 2004 poučujem DIATONIČNO HARMONIKO tudi na Glasbeni šoli »MARJANA KOZINE« v Novem mestu, kamor me je k sodelovanju povabil ravnatelj prof. ZDRAVKO HRIBAR. To je bil zame nov izziv, saj sem zaradi poučevanja po notni sliki začel skladbe tudi sam notografirati.

Svoje delo jemljem zelo odgovorno. Ustvarjam avtorske skladbe, zelo veliko pa za tekmovanja prirejam Ljudske skladbe v »VENČEK NARODNIH«. V zadnjih 5 (petih) letih sem s svojimi učenci izdal 3 (tri) ZGOŠČENKE z omenjenimi venčki. Te skladbe niso komercialnega značaja, zato je prav, da so posnete, saj je v njih vloženega mnogo truda.


SOTOŠEK ANTON s.p.
Glasbenik, instrumentalist

Pot na Polšco 48
8270 Krško

gsm: 041 637 056
Kontakt »»

Z vsakim učencem delam individualno, enkrat tedensko 30 minut. Z bolj oddaljenimi se dogovarjam za termine sproti, ponavadi za 60 minut pouka. Kadar učence pripravljam za tekmovanje se dobivamo po potrebi še dodatno.
  V moji šoli obstaja tudi možnost izposoje inštrumenta.
Izdelava spletnih strani - 1A INTERNETIzdelava spletnih strani: